Salade pastèque & feta – Watermelon & feta salad

Salade pastèque

 

Ça y est, les grandes vacances se terminent et je suis de retour à Houston.  Après 5 semaines en France, à me régaler de grands classiques  (fromages, saucisson, andouillette, foie gras, galettes de sarrasin… sans oublier le vin et les apéros!) il est temps de retrouver un peu de fraîcheur et de légèreté dans l’assiette. Alors, une petite salade de pastèque en entrée, ça vous dit?

– pastèque coupée en cubes
– feta coupée en cube (sur la photo ma fêta est émiettée, car elle avait été congelée)
– quelques olives noires (facultatif, je n’en avais pas sous la main hier soir)
– feuilles de menthe ciselées, ou de basilic
– un filet d’huile d’olive
– poivre du moulin

Mélanger délicatement les ingrédients, et laisser au frais jusqu’au moment de servir.

——————————————————————————————————————————————–
The long summer holidays are almost over and I am back in Houston. After 5 weeks in France, eating traditional French food such as cheese, “saucisson” (a kind of salami), “andouillette” (you might not want to know what it is…), “foie gras”, buckwheat pancakes…and having drinks and wine, I now long for something light and fresh in my plate. So, what would you think about an easy watermelon salad for starters?

– watermelon, diced
– feta cheese, diced (on the photo, my feta is crumbled because it had been de-frozen)
– a few black olives (optional, I didn’t have any on hand yesterday)
– chopped mint leaves, or basil
– a bit of olive oil
– fresh pepper

Toss gently the ingredients, and keep in the fridge until serving.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *