Black bean dip

dip

Aujourd’hui ce sera une recette en anglais. Comment voulez-vous que je traduise “black bean dip”? “Trempette au haricots noirs?” Ça sonne pas très glamour, alors que ce dip est vraiment délicieux, accompagné d’une bouteille de   Napa (demandez à Laurent, il a adoré)

Voici la recette, c’est très Tex-Mex, des black beans, des jalapenos et du cilantro (pardon, de la coriandre…). Et c’est là http://www.twopeasandtheirpod.com/easy-black-bean-dip/  que je l’ai trouvée.

ingredients (for 6):

2 (15 oz) cans black beans, rinsed and drained
1/2 cup chopped yellow onion
1/3 cup chopped cilantro
1 clove garlic, minced
1 small jalapeño, seeds removed and diced
2 tablespoons fresh lime juice
1/4 teaspoon ground cumin
1/4 teaspoon chili powder
1/2 teaspoon salt
1/4 teaspoon black pepper

directions:

1. Put the black beans, onion, cilantro, garlic, jalapeño, lime juice, cumin, chili powder, salt, and black pepper in a food processor or blender. Blend until smooth.

2. Pour the black bean dip in a bowl . Serve with tortilla chips and/or cut up vegetables and/or, if you live in Houston, wonderful fresh palestinian bread made buy Phoenicia.

 

 

 

 



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